·
pół szklanki płatków owsianych
·
pół szklanki mąki
·
2 łyżki cukru
·
1 łyżeczka siemienia lnianego
·
1 jajko
·
100 ml wody
Płatki owsiane i siemię lniane zalewamy wrzątkiem i
pozostawiamy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy
pozostałe składniki i mieszamy wszystko razem. Masa powinna mieć konsystencję
jak na zwykłe naleśniki. Smażymy na patelni teflonowej, bez tłuszczu.
Przepis na mleko kokosowe znajdziecie w tym poście.
Witam serdecznie,
OdpowiedzUsuńNominowałam kalkulator-oszczednosci.pl do Liebster Blog Award. Gdy ja otrzymalam nominacje nie mialam pojecia, co to jest! ;-) Wydaje mi sie jednak, ze to fajna metoda by dotrzec do szerszego grona Czytelnikow a przy okazji dowiedziec sie czegos wiecej o sobie nawzajem :-) Mam nadzieję, że zechcesz przyłączyć się do zabawy.
Szczegóły znajdziesz tutaj: http://www.kuchennykredens.pl/liebster-blog-awards/
Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze milego dnia!
Monika
www.kuchennykredens.pl
Dziękuję bardzo za nominację! :)
UsuńUwielbiam naleśniki :)
OdpowiedzUsuń