niedziela, 15 lutego 2015

Tagliatelle ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Dzisiaj proponuję Wam makaron z sosem śmietanowo-szpinakowym i pomidorkami koktajlowymi. Jest to danie ekspresowe, w sam raz gdy nie mamy wiele czasu na przygotowanie obiadu. Obecnie w sklepach znajdziemy promocje na pomidorki koktajlowe, makaron oraz śmietanę (tabelka z promocjami niżej). 

PS. Kalkulator Oszczędności od dzisiaj jest też na Instagramie! Serdecznie zapraszam do obserwowania:

   Instagram  Instagram  Instagram




  • makaron [250 g]
  • mrożony szpinak [400-450 g]
  • pomidorki koktajlowe [250 g]
  • śmietana 12% lub 18%  [300 g]
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka masła
  • sól, pieprz







1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Rozpuszczamy masło w garnku, następnie wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilkę podsmażamy. Później dokładamy rozmrożony szpinak, przyprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy ok. 10-15 min. (jeśli to koniecznie dolać odrobinę wody). Po tym czasie wlewamy śmietanę i wrzucamy pokrojone na połówki lub ćwiartki pomidorki koktajlowe. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut.
3. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem szpinakowym. Dodatkowo nasze danie dekorujemy świeżymi pomidorkami koktajlowymi.




3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...