czwartek, 29 stycznia 2015

Zapiekanki - kajzerki: szpinak, tuńczyk i feta

Pomysł na oryginalnie podane zapiekanki - kajzerki, ze szpinakiem, tuńczykiem oraz fetą. Zdrowo i smacznie!







UWAGA! Produkty ze zdjęcia: szpinak, tuńczyk i feta wystarczą na wykonanie aż ok. 12-15 zapiekanek - kajzerek. 
  • bułki kajzerki
  • szpinak
  • tuńczyk w puszce
  • ser feta
  • sól, pieprz


 1. Odsączamy z wody rozmrożony szpinak oraz tuńczyka. Fetę kroimy w kostkę.


2. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy pieprzem i solą.



3. Odcinamy górę kajzerek (ważne - nie przecinamy jej na pół,  spód musi pozostać gruby), następnie wydrążamy środek.



4. Bułki nadziewamy wcześniej przygotowaną masą ze szpinaku, tuńczyka i fety.



5. Kajzerki wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut.





Wszystkie składniki kupiłam w Auchan, poniżej paragon.






5 komentarzy:

  1. No faktycznie tanio i pysznie.
    Zastanawiam się czy nie lepsze byłoby nadzienie nie wymieszane.
    Wtedy lepiej czuć wszystkie smaki, które jednak i tak łączą się ze sobą, ale bardziej subtelnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdrowo to trochę nadużycie. By faktycznie tak było polecam zamienić bułki na te pełnoziarniste i ser feta (30%!!) na twaróg lub lżejszy ser np. ricotta. takie moje dietetyczne zboczenie:P Nie mniej jednak przepis jest bardzo fajny! świetny pomysł na błyskawiczny obiad lub zakąskę na imprezę :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...