Pomysł na oryginalnie podane zapiekanki - kajzerki, ze szpinakiem, tuńczykiem oraz fetą. Zdrowo i smacznie!
UWAGA! Produkty ze zdjęcia: szpinak, tuńczyk i feta wystarczą na wykonanie aż ok. 12-15 zapiekanek - kajzerek.
- bułki kajzerki
- szpinak
- tuńczyk w puszce
- ser feta
- sól, pieprz
2. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy pieprzem i solą.
3. Odcinamy górę kajzerek (ważne - nie przecinamy jej na pół, spód musi pozostać gruby), następnie wydrążamy środek.
4. Bułki nadziewamy wcześniej przygotowaną masą ze szpinaku, tuńczyka i fety.
5. Kajzerki wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut.
Wszystkie składniki kupiłam w Auchan, poniżej paragon.
Super pomysł :D I jak tanio :D
OdpowiedzUsuńNo faktycznie tanio i pysznie.
OdpowiedzUsuńZastanawiam się czy nie lepsze byłoby nadzienie nie wymieszane.
Wtedy lepiej czuć wszystkie smaki, które jednak i tak łączą się ze sobą, ale bardziej subtelnie.
muszę wypróbować ;)
UsuńŁadnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńZdrowo to trochę nadużycie. By faktycznie tak było polecam zamienić bułki na te pełnoziarniste i ser feta (30%!!) na twaróg lub lżejszy ser np. ricotta. takie moje dietetyczne zboczenie:P Nie mniej jednak przepis jest bardzo fajny! świetny pomysł na błyskawiczny obiad lub zakąskę na imprezę :)
OdpowiedzUsuń